JUSS OG SAMFUNN

Torstein Olsen ny direktør i PT

Post- og teletilsynets nye sjef ble i dag utnevnt av Kongen i statsråd.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. juni 2011 - 12:05

Torstein Olsen, som siden 1997 har vært ansatt som avdelingsdirektør i Post- og teletilsynet (PT), vil overta som direktør for tilsynet etter Willy Jensen fra og med den 1. juli. Jensen kunngjorde i januar at han fra 1. august er engasjert som Norges første kommunikasjonsråd ved den norske EU-delegasjonen i Brussel.

Olsen er 55 år og bosatt i Oslo. Han er samfunnsøkonom utdannet ved Samfunnsøkonomisk Institutt ved Universitet i Oslo og har arbeidet i blant annet Olje- og energidepartementet og Kredittforetakenes Forening/Bankforeningen. I PT har han ledet Posttilsynsavdelingen og tjenestemarkedsavdelingen.

– Med Torstein Olsen har Post- og teletilsynet fått en svært kompetent direktør som har gode faglige og personlige forutsetninger for å lede tilsynets viktige arbeid i post- og telesektoren, sier samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa i en pressemelding.

Selv sier Olsen at han er ydmyk og glad for å bli PTs nye direktør.

– Både post- og telemarkedene er i stor endring, og den siste tids hendelser viser mer enn noe hvor viktig velfungerende infrastruktur er for et moderne Norge. Jeg ser frem til å begynne i jobben etter ferien og vil bidra som best jeg kan til et godt samarbeid både med andre myndigheter og med bransjen. Med PTs dyktige ansatte på laget har jeg de beste forutsetninger, sier han i en pressemelding.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.