Torvalds avviser ferske anklager mot Android

Linux-skaperen ber advokat finne bedre måter å skaffe seg oppmerksomhet på.

Torvalds avviser ferske anklager mot Android
Bilde: Wikimedia Commons

Før helgen offentliggjorde advokaten Edward Naughton et dokument hvor han hevder at Google krenker GPL-lisensen ved å utgi en stor samling header-filer for Linux under en annen lisens. Disse headerfilene brukes alle Android-applikasjoner, og med dette risikerer utgiverne av disse applikasjonene å måtte tilby kildekoden til applikasjonene, mener Naughton.

Dette avvises nå kontant av Linus Torvalds, skaper og sjefarkitekt for Linux-kjernen i en e-post til ITworld.com.

– Dette virker helt feilaktig. Vi har alltid gjort det veldig klart at grensesnitt for systemkall til kjernen ikke på noe måte fører til avledet arbeider som definert av GPL, og kjerne-detaljer blir også eksportert gjennom kjerne-headerne til alle normale glibc-grensesnitt, skriver Torvald.

– Jeg har ikke studert nøyaktig hva Google gjør med kjerne-headerne, men jeg kan ikke se at de ønsker å gjøre noe som skiller seg fundamentalt fra glibc på dette området, skriver han.

Torvalds forteller at han ikke er i stand til å se hva oppstyret skyldes, bortsett fra dersom noen er politisk motivert eller om det skyldes at noen har behov for oppmerksomhet.

– Hvis dette er noens desperate rop om oppmerksomhet, skulle jeg bare ønske at disse menneskene publiserte sine egne sexvideoer eller noe slikt, istedenfor å trekke Linux-kjernen inn i deres skitne verden, avslutter Torvalds.

    Les også:

Les mer om: