BEDRIFTSTEKNOLOGI

Torvalds: - Neste Linux-utgave klar i juni

Neste utgave av Linux nærmer seg - forhåpentligvis uten å bli så forsinket som versjon 2.4.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. okt. 2002 - 13:40
Linus Torvalds

Linus Torvalds

- Vi er temmelig nær ved å være ferdige med det som vil bli 2.6, fortalte Torvalds til en gruppe Linux-entusiaster som ifølge News.com var sammen med Torvalds på et "geek cruise" i Det Karibiske hav nylig.


Torvalds vil i slutten av oktober innføre en "feature freeze" for versjon 2.5, det vil si at etter denne datoen vil det ikke bli lagt til ny funksjonalitet. Og, ifølge Torvalds, vil selve koden til den nye funksjonaliteten fryses i begynnelsen av neste år.

Hva som blir nytt i versjon 2.6/3.0 er derfor ennå ikke avklart, men ifølge News.com skal Torvalds ha sagt at den største endringen i kjernen vil være nyoverhalt programvare for lagringsenheter som harddisker, flashminne og CD-ROM-spillere. Ifølge Torvalds kan feil i de nåværende enhetsdriverne være hovedårsaken til at den nåværende testutgaven (2.5) krasjer i blant.

Selv om planen er å formalisere utviklingen av Linux en anelse, mener Torvalds at det finnes grenser. Han er blant sterk motstander av planleggingsmøter hvor programmerere staker ut storartede framtidsutsikter.

- Hovedidéen bak Linux-arkitekturen er å ha en klar formening om hvor du ønsker å gå, forhåpentligvis får du noe tilførsel fra ting som har fungert tidligere, for eksempel Unix. Så har du et tonn med mennesker som har sine egne sinnssvake idéer, og så er det bare å håpe at det hele jevner seg ut, forteller Torvalds.

- Hvis du har nok folk som prøver, blir det som at selv en blind høne kan finne et korn. Noen ganger har du bare flaks.

Torvalds mener at en av de største fordelene med åpen kildekode er at programmerere kvier seg for å gjøre dårlig skrevet kode tilgjengelig for hele verden å lese.

- I Linux vil du sannsynligvis ha fjernet de verste blemmene før du legger dem inn i koden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.