Torvalds skeptisk til SCOs Linux-søksmål

Linux-skaper Linus Torvalds sier han tviler på om SCO selv egentlig tror de vil nå fram i søksmålet mot IBM.

Linux-skaper Linus Torvalds sier han tviler på om SCO selv egentlig tror de vil nå fram i søksmålet mot IBM.

Siden et intervju med MozillaQuest i mars, har Linux-skaper Linus Torvalds forholdt seg taust til forespørsler om kommentar til det pågående søksmålet fra SCO Group mot IBM for påståtte brudd på SCOs opphavsrett ved at SCOs Unix-kode skal være kopiert inn i kjernen til Linux. I dag offentliggjør nettmagasinet CRN bemerkninger hentet fra e-postkorrespondanse med Torvalds om saken.

    Les også:

Torvalds gjentar over CRN at siden SCO ikke har offentliggjort nøyaktig hva i Linux de mener stammer fra deres Unix, kan han ikke ta noe endelig standpunkt. I mars sa han at grunnlaget for søksmålet virket så svakt at han tvilte på at selv SCO kunne tro de hadde noen sjanse til å vinne fram. Han mener SCO er mer motivert av langvarig pengeknipe enn av harme over påstått plagiat.

Nå har det gått et par måneder, og SCO har ennå ikke kunngjort detaljene som søksmålet hviler på. Torvalds uttrykker sin skepsis slik:

– SCO kjører samme spill som Realian-sekten i Florida med sin klonede baby i vinter. "Vi vil gi dere bevis om et par uker, gjennom et ekspertpanel vi kan stole på." La oss se om det er en baby eller ikke.

Torvalds legger til at han ikke har sett noen ting som tyder på at IBM kan ha begått noen feil i denne saken. Han avviser at søksmålet vil ha noen innflytelse på det pågående arbeidet med Linux. I intervjuet med MozillaQuest argumenterte han mot med Linux-kritiske avsnitt i søksmålet, blant annet om systemets skalerbarhet og egnethet i store installasjoner, felter der IBMs bidrag er bredt anerkjent.

Til toppen