BEDRIFTSTEKNOLOGI

Torvalds tror på flashdisk til Linux i 2008

I løpet av 2008 vil Linux-kjernen blant annet få støtte for flashdisker, tror Linus Torvalds.

26. nov. 2007 - 10:48

Et av de beste bevisene på at utvikling i åpen kildekode kan gi bedre resultater enn utvikling i kommersielt-orienterte miljøer, er, ifølge tilhengerne, kjernen til operativsystemet Linux.

Linux-kjernen oppdateres fire til seks ganger i året: Det tilføres stadig nye egenskaper, samtidig som kvalitet og stabilitet holdes i hevd.

Magasinet Information Week har fått et e-postintervju med Linux-opphavet Linus Torvalds, om hva som vil prege utviklingen av Linux-kjernen i 2008: Torvalds On Where Linux Is Headed In 2008.

I intervjuet framhever Torvalds modellen for Linux-utviklingen som svært effektiv sammenliknet med enhver proprietær modell. Den viktigste årsaken til dette er fleksibilitet: Ingen enkeltperson eller bedrift har anledning til å forme Linux etter sin egen oppfatning av markedet. Følgelig utvikles kjernen slik at den ivaretar et bredt spektrum av ulike interesser og teknologiske nyvinninger.

Et eksempel er virtualisering, som Torvalds erklærer seg personlig forholdsvis lite interessert i. Hans manglende interesse hindrer ikke et stort antall aktører fra å bidra med teknologi. Ikke bare blir Linux stadig sterkere innen virtualisering, men systemet utformes slik at det også gjenspeiler og ivaretar de mange ulike tilnærmingene til denne typen løsninger.

Fleksibiliteten i åpen kildekodemodellen er også årsaken, ifølge Torvalds, til at Linux anvendes i alt fra mobiltelefoner og små dedikerte apparater til flertallet av de største supermaskinene på Top-500-listen.

Mye av utviklingen av Linux-kjernen gjenspeiler nyvinninger innen maskinvare. Torvalds tror dette vil fortsette i 2008. Det vil gi bedringer i blant annet håndtering av grafikk og trådløse nett, samt virtualisering og masselagring uten tradisjonelle disker, det vil si flashdisker eller SSD-er (solid state discs).

Til slutt forsikrer Torvalds at han ikke bekymrer seg for mulige angrep mot Linux med utgangspunkt i patenter eller andre juridiske forhold.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.