Toshiba først med lett, 60 GB MP3-spiller

Toshiba annonserte mandag en serie digitale musikkspillere, med opptil 60 GB harddisk.

Toshiba annonserte mandag en serie digitale musikkspillere, med opptil 60 GB harddisk.

I sommer var det mange som forventet at Apple skulle komme med en iPod-utgave med 60 GB harddisk. Dette skjedde ikke, trolig fordi Toshiba måtte utsette produksjonsstarten har den 1,8 tommer store harddisken.

Tidspunktet for endelig lansering av harddisken nærmer seg, og Toshiba benytter derfor sjansen til å annonsere et eget produkt som skal ta i bruk harddisken. Produktet, Gigabeat F60, er flaggskipet i en serie på fire nye Gigabeat-produkter Toshiba annonserte mandag.

Gigabeat F-serien ligner utseendemessig mye på Apples iPod, men har et trykkfølsomt navigeringskryss i stedet for et navigeringshjul. F60-utgaven veier 170 gram, noen få gram mindre enn 40 GB-utgaven av iPod, men er med målene 106 x 63 x 19 mm en millimeter eller to større i alle retninger.

Skjermen er på 2,2 tommer. Med spilleren følger en krybbe for USB2.0-tilkobling til en PC. Denne er utstyrt med knapper for enkel synkronisering og ripping av CD-er.

Batteriet, som er innebygd, skal gi en spilletid på inntil 11 timer. Lading av batteriet kan skje via USB-grensesnittet.

    Les også:

Spilleren kan utstyret med en USB-basert nettverksadapter, også trådløs. Dette er dog tilleggsutstyr. Da kan den knyttes til flere PC-er samtidig.

Spillerne støtter filformatene MP3, WAV og WMA - sistnevnte også med Windows Media DRM. Samplingsfrekvensene ligger i området 22,05 kHz til 48 kHz, mens bitratene som støttes ligger mellom 16 og 320 kb/s.

F60-modellen kommer på markedet i Japan i begynnelsen av desember - de mindre utgavene kommer noen uker tidligere. Om spillerne kommer i salg utenfor Europa, er ikke oppgitt. Det er heller ikke prisen.

Til toppen