Toshiba investerer i holografisk minne

Toshiba skal investere i et selskap som utvikler holografiske lagringsplater med høy kapasitet.

Toshiba skal investere i et selskap som utvikler holografiske lagringsplater med høy kapasitet.

Toshiba er blant fire japanske selskaper som skal investere 14 millioner dollar i selskapet Optware. Sistnevnte har utviklet lagringssystemet Collinear Holographic Versatile Disc (HVD). Investeringen skal hjelpe Optware med kommersialiseringen av teknologien, som skal gi plater med samme form som CD-er, en lagringskapasitet på opptil en terabyte. Dataene lagres inne i platene ved hjelp av holografiske mønstre.

Ifølge Digit Online News planlegger selskapet fra og med juni neste år å tilby skrivbare plater med en lagringskapasitet på 200 GB til bedriftsmarkedet. Dette kommer i tillegg til opptakere/avspillere som støtter formatet.

Disse produktene vil bli etterfulgt av ferdiginnspilte plater og avspillere for disse. Disse platene skal romme 100 GB med data og skal lanseres på konsumentmarkedet i 2007.

Selskapet planlegger også å utvikle lagringsenheter i kredittkortstørrelsen med plass til 30 GB med data, i tillegg til små minnekort med 5 GB lagringsplass. Minst ett av disse produktene kan komme på markedet tidlig i 2007.

Toshibas investering er interessant, siden selskapet også har satset tungt på et på mange måter konkurrerende format, HD DVD. Den største konkurrenten til HD DVD er likevel Blu-ray Disc.

Til toppen