Toshiba kaster seg inn med Windows-mobiler

Toshiba kaster seg inn med Windows-mobiler

Microsoft har fått en ny partner i sitt fremstøt i mobilmarkedet. Her er Toshibas to første modeller.

Hittil har Microsoft ikke lykkes i noen stor grad å presse seg inn i mobilmarkedet. Bare HTC har solgt Windows-baserte mobiler i større volum, men etterhvert har HP kommet til og nå får Microsoft en ny partner. I likhet med HP kommer Toshiba fra bærbare maskiner og det er ikke noen tilfeldighet - bærbare PCer og mobiler har mye til felles når det begge skal bruke Windows.

Toshiba har tidligere laget mobiltelefoner, men disse selges bare i Asia.

Under 3GSM-messen i Barcelona viste Toshiba i går frem G500 og G900 - to modeller med utskyvbare tastaturer. Begge mobilene har noe som ikke er blitt vanlig - brukeren logger seg på med en fingeravtrykk-leser. Sensoren brukes også til å styre menyer og valg.

Toshiba-modellene har støtte for WLAN og den raskere 3G-versjonen HSDPA. I tillegg støtter de SIP som er den kommende stanarden for telefonnummer/bruker-ID for IP-telefoni.

Litt underlig er G500 basert på den gamle Windows Mobile 5.0, mens G900 er basert på 6.0-versjonen som ble lansert i går. Begge mobilene vil komme i salg i løpet av andre kvartal, opplyser Toshiba.

Til toppen