Toshiba og Lotus vant Comdex-priser i Japan

For første gang på mange år har Comdex arrangert en utstilling i Japan.

For første gang på mange år har Comdex arrangert en utstilling i Japan.

Arrangementet startet tirsdag og avsluttes i dag. Priser for beste produkter i ulike kategorier gikk til japanske og amerikanske utstillere.

Beste PC ble Toshiba Libretto-50, den minste og letteste Windows 95-pc i verden. Det dreier seg om en lommemaskin på 850 gram, med redusert tastatur og 6,1 tommers TFT fargeskjerm.

– Maskinen kommer til Norge en eller annen gang mellom august og november, opplyser Per Ivar Strand i Esselte Norge. – Den er på størrelse med lommemaskiner fra Psion og Casio, men kjører altså Windows 95. Modellen vi tenker å ta inn har en Pentium 75 MHz-prosessor og en harddisk på 810 MB. Salgsprisen kan tenkes å ligge rundt 14.000 NOK, forhåpentligvis noe lavere.

Strand understreker at det dreier seg om en typisk nummer to maskin som ikke konkurrerer med noen av de øvrige Toshiba-modellene.

– Du får ikke til å skrive "touch" på denne maskinen, men den passer godt til forhold der du skal avslutte arbeid som er trefjerdedels ferdig, i trange omgivelser. I Japan, der maskinen lar deg gjøre noe produktivt mens du likevel står på toget en time eller to, er også 486-utgaver populære. I Norge er bare Pentium-utgaven aktuell.

Strand regner med gode tider framover for Toshiba i Norge. I første kvartal 1997 vant Toshiba salgsstatistikken for bærbare her i landet, med 4756 mot 3800 for Compaq og 1600 for IBM.

Beste programvare på Comdex-Japan ble Lotus Notes Domino 4.5, med Microsoft Office Pro '97 på andre plass.

Beste Internett-produkt ble Microsoft Internet Explorer.

Beste periferi-enhet ble Motorolas Modem Surfer 56k.

Til toppen