FORBRUKERTEKNOLOGI

Toshiba utsetter salg av HD DVD-spillere

Toshiba vil vente ytterligere et par måneder før selskapets første kommersielle HD DVD-spillere vil tilbys i blant annet USA.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
29. sep. 2005 - 10:57

Toshiba informerte onsdag pressen om at selskapet nok en gang vil utsette lanseringen av selskapet HD DVD-spillere på det amerikanske markedet. Opprinnelig skulle spillerne ha kommet i salg ved allerede før jul i USA og Japan, men ble senere utsatt til rett over nyttår.

- Vi har diskutert den mest effektive lanseringsmåten for det amerikanske markedet med innholdsleverandørene, og det vil trolig være i februar eller mars, sa Yoshihide Fujii, senior visepresident i Toshiba, til blant annet Reuters.

Toshiba og innholdsleverandørene mener det vil være fordelaktig å tilby et bredere tilbud av HD DVD-produkter allerede ved lanseringen, enn å tilby det hele gradvis. Ifølge Toshiba vil det ta flere måneder å bygge opp lagrene tilstrekkelig, etter at masseproduksjonen settes i gang i midten av desember.

Men Toshiba planlegger fortsatt lansering i Japan innen slutten av 2005.

    Les også:

I begynnelsen av oktober skal Toshiba vise fram den første bærbare PC-en med innebygd HD DVD-ROM-spiller under en Japansk messe. Spilleren er 12,7 millimeter høy og støtter også dagens DVD- og CD-formater. Selskapet planlegger å kommersialisere denne PC-en i begynnelsen av 2006, i første omgang i Japan.

Mandag ble det kjent at Microsoft og Intel vil støtte HD DVD-formatet i deres produkter. For Microsofts del vil det trolig bare bety at drivere og annen programvare for HD DVD vil følge med Windows Vista, mens brukere av Blu-ray Disc-enheter må installere dette på egenhånd. Det er vanskeligere å spå hvilken betydning Intels avgjørelse vil ha.

Viktigst vil nok likevel det kommende utvalget av kjøpefilm være. De største filmselskapene i Hollywood har delt seg i to grupper som støtter hvert sitt format. Så er det opp til forbrukerne å satse på det ene eller det andre formatet.

En tredje løsning for forbrukerne, er å kjøpe spillere som støtter begge formatene. Da slipper man å låse seg, men vil trolig måtte betale noe mer for slike spillere enn for spillere som støtter bare det ene formatet. Blant annet Samsung har annonsert at selskapet vil lansere en slik spiller neste år.

Under pressekonferansen i går kom det også fram at Toshiba i samarbeid med Canon sikter mot å lansere flatskjermpaneler basert på SED (Surface-conduction Electron-emitter Display) i Japan innen mars 2006. Lanseringen skulle ha skjedd samtidig i USA, men også denne er blitt utsatt for at selskapet skal kunne fylle opp lagrene. Trolig vil slike produkter først komme på det amerikanske markedet neste sommer.

Toshiba sa derimot ingenting om lanseringstidspunkter i Europa.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.