FORBRUKERTEKNOLOGI

Toshiba utsetter trolig HD DVD

Toshiba ønsker trolig ikke å lansere en spiller som det ikke finnes HD DVD-film til.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. mars 2006 - 09:41

Toshiba har lenge hevdet at selskapet skulle lansere dets to første HD DVD-spillere i slutten av mars. De to spillerne HD-XA1 og HD-A1 skulle etter den opprinnelige planen blitt lansert neste uke i USA for henholdsvis 799 og 499 dollar.

Nå skriver blant annet Financial Times og Reuters at Toshiba har utsatt lanseringen med flere uker, slik at spillerne først kommer på markedet i USA i midten av april. Årsaken skal være den forsinkede utgivelsen av film på HD DVD-formatet. Opprinnelig skulle flere filmer fra Warner Bros. ha blitt tilgjengelige nå i slutten av mars, men utgivelsen av de første HD DVD-platene er blitt utsatt til 18. april.

    Les også:

Det er dermed en viss fornuft i Toshibas utsettelse, siden det har liten hensikt å lansere spillerne flere uker uten at det finnes noe å spille av på dem. Men samtidig betyr utsettelsen at HD DVD-formatets lille forsprang på konkurrerende Blu-ray Disc-formatet (BD) blir ytterligere redusert. De første BD-spillerne og titlene skal komme på markedet i USA den 23. mai.

Samsung er selskapet som skal tilby den første serieproduserte BD-spilleren. Selskapet skal vise fram denne spilleren, BD-P1000, i Norge allerede neste uke, under Elektrofil-messen som arrangeres i Oslo. Da vil selskapet også vise fram en 82-tommers LCD-TV.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.