RESULTATERFINANS

Toshiba venter nettotap på nærmere 40 milliarder

Må gjennom massiv kuttrunde og omorganisering.

Toppsjef Hisao Tanaka (midten) varslet i juli sin avgang etter regnskapsskandalen i Toshiba. Her bøyer han hodet i en ydmykende seanse der både han, styreformann (til v.) Masashi Muromachi og visepresident (til h.) Keizo Maeda sa unnskyld.
Toppsjef Hisao Tanaka (midten) varslet i juli sin avgang etter regnskapsskandalen i Toshiba. Her bøyer han hodet i en ydmykende seanse der både han, styreformann (til v.) Masashi Muromachi og visepresident (til h.) Keizo Maeda sa unnskyld. Bilde: Franck Robichon / Epa / NTB scanpix
NTB
21. des. 2015 - 11:28

Tokyo (NTB-DPA): Det skandalerammede japanske selskapet Toshiba budsjetterer for et nettotap på drøyt 39 milliarder kroner på grunn av kostnader knyttet til omorganisering.

Konsernet opplyser mandag at det ser seg nødt til å kutte 6.800 jobber i segmentet livsstil i Japan og i utlandet innen mars.

Det 140 år gamle selskapet har vært gjenstand for en av de største forretningsskandalene i Japan de siste årene. Som et resultat av en omfattende omstrukturering, anslår Toshiba et nettotap på 550 milliarder yen (ca. 39,5 milliarder kroner) i budsjettåret fram til mars.

Aksjekursen

For de foregående tolv månedene var tapet til sammenligning knappe 38 milliarder yen. Investorer svarte på nyheten med å dumpe Toshiba-aksjen nesten 10 prosent innen Nikkei-børsen stengte mandag.

Tidligere i år ble det avslørt at ledere i elektronikkselskapet systematisk presset underordnede til å pynte på selskapets resultater over flere år. Toshibas president og sju andre toppledere måtte gå som følge av skandalen. (©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.