BEDRIFTSTEKNOLOGI

Toshibas lille skjerm-rekord

Verdens råeste pikseltetthet i «brettformat».

Panelet har nesten 15 ganger flere piksler enn det dette bildet består av.
Panelet har nesten 15 ganger flere piksler enn det dette bildet består av. Bilde: Toshiba
24. okt. 2011 - 07:39

Toshiba Mobile Display kunngjorde i forrige uke at selskapet har utviklet et LCD-panel på 6,1 tommer som skal ha verdensledende pikseltetthet. Skjermen skal ha en oppløsning på hele 2560 x 1600 piksler, noe som tilsvarer 498 piksler per tomme. Til sammenligning har noen av de beste eksisterende eller kommende mobilene en pikseltetthet på 342 ppt. Ingen av dagens nettbrett er i nærheten av dette.

Det loves et kontrastforhold på 1000:1. Maksimal innsynsvinkel er på 176 grader både horisontalt og vertikalt – men da er kontrastforholdet redusert til drøyt 10:1.

Det er ikke mange produkter i dag med en skjerm på omtrent seks tommer, siden dette nok er litt for stort for smartmobiler og litt for smått for nettbrett. Men det finnes mange andre områder hvor denne panelstørrelsen vil kunne være midt i blinken.

Toshiba har ikke oppgitt noe om når panelet eventuelt vil bli produsert, men skal vise det fram under FPD International 2011-messen i Yokohama i neste uke.

Forskjellen på paneler med ulike pikseltettheter.
Forskjellen på paneler med ulike pikseltettheter. Bilde: Toshiba
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.