BEDRIFTSTEKNOLOGI

Total fornyelse hos Lexmark

Lexmarks nye Optra S-laserskrivere kommer med en rekke nyvinninger som skal endre brukerens oppfatning av hva en skriver kan brukes til.

Eirik Rossen
21. mai 1997 - 11:47

De nye laserskriverne inngår i en større lansering som betyr at Lexmarks tilbud nærmest er totalt fornyet. Det er tre nye monolasere og en ny fargelaser i Optra S-serien, samt to nye blekkskrivere.

- Vi ønsker å vokse fortere enn markedet utvikler seg, sier Hans Arvid Rønning, markedssjef i Lexmark Norge. - Den ene måten å gjøre det på er å spise fra konkurrentenes bord. En annen måte er å se på andre segmenter, og det er dette Lexmark med den nye Optra S-serien.

Segmentet som Lexmark skal erobre til fordel for sine laserskrivere, har hittil vært kopimaskinenes domene.

- Det skal ikke være nødvendig å ta et ark fra en skriver, og vandre bort til en kopimaskin for å mangfoldiggjøre det, sier Rønning.

Optra S-skriverne tilbyr en rekke nye egenskaper som minsker sideprisen og forenkler selve utskriftsprosessen.

- Skriverne kan utstyres med en rekke inn- og utkurver. En Optra S kan defineres i nettverket som flere virtuelle skrivere. Tosidig-utskrift går nesten like raskt som ensidig. Blant løsningene vi kan tilby, er at du skriver ut et dokument i mange eksemplarer, der du bruker begge sider av hvert ark, og får hvert eksemplar ferdig stiftet av skriveren, sier Rønning.

Optra S-skriverne har dessuten en rekke nye egenskaper som forenkler driften og minsker kostnadene, som nye tonerkassetter og web-basert styring.

Monolaserne kommer i tre varianter: 12, 16 og 24 sider per minutt.

- Den nye Optra S-fargelaseren til 39.900 NOK eks mva er beregnet på forretningsgrafikk med mye bruk av heldekk og transparenter, forteller Rønning. - Her beholder vi den eldre Optra C-fargelaseren, som fortsatt er unik i bildekvalitet på vanlig papir.

De to nye blekkskriverne koster hhv 2500 NOK (sort/hvitt) og 4000 NOK (farger), inklusiv mva.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.