Totalen for WorldCom-svindel stiger stadig

Regnskapshullet i telegiganten WorldCom var den mest omfattende i IKT-bransjen og regningen vokser fremdeles mens myndighetene graver.

Regnskapshullet i telegiganten WorldCom var den mest omfattende i IKT-bransjen og regningen vokser fremdeles mens myndighetene graver.

Regnskapsjukset i telegiganten WorldCom ble avdekket i juni i fjor og tilførte særlig amerikanske investorer et nytt Enron-slag. Igjen viste det seg at et av de største og tyngste amerikanske selskapene var pill råttent.

Den eneste trøsten var at sammenlignet med Enron, fremsto WorldCom på en måte nesten ærligere. I stedet for å forsøke å skjule sin gjeld og andre problemer gjennom fiffige konstruksjoner og krumspring, gjorde WorldCom-ledelsen det mye enklere:

Man diktet rett og slett bare opp omsetningstall og innen alarmen gikk innrømmet man å ha blåst opp omsetningen med 3,7 milliarder dollar. Dette tallet steg så raskt til ni milliarder dollar.

Men det stopper ikke her.

For fremdeles stiger regningen; Amerikanske myndigheter er ikke ferdige med gjennomgangen, men regnskapshullet i selskapet har steget fra 9 til 11 milliarder dollar. Hva den endelige regningen ender opp på vil ikke selskapet estimere før etterforskningen er ferdig.

Så langt har 12 ledere i selskapet fått sparken og flere er arrestert. WorldCom har i mellomtiden ansatt tidligere Compaq-sjef Michael Cappellas som ny toppsjef.

Til toppen