TP-Link Auranet EAP245

TP-Link lanserer nytt aksesspunkt for bedrifter og private hjem

TP-Link EAP245.
TP-Link EAP245. (Bilde: TP-Link/montasje)

TP-Link har lansert et nytt trådløst aksesspunkt beregnet på både bedrifter og private hjem. Aksesspunktet heter EAP245, og er en del av Auranet EAP-serien. 

Ifølge en pressemelding fra selskapet er EAP245 først og fremst beregnet på montering i taket, men det kan også festes på veggen. I likhet med andre aksesspunkter i Auranet EAP-serien er det mulig å administrere flere hundre aksesspunkter via programvaren EAP Centralized Management Controller Software, som følger med gratis. Programvaren kan installeres på en pc eller server i nettet.

Power over Ethernet

Det er snakk om et 802.11ac-aksesspunkt som støtter opptil 450 Mbit/s på 2,4 GHz-frekvensbåndet og opptil 1300 Mbit/s på 5 GHz-båndet. 

Med såkalt Band Steering vil klienter i nettet som støtter både 2,4 GHz og 5 GHz automatisk kunne flyttes over til 5 GHz-båndet. I likhet med de fleste andre aksesspunkter er det også støtte for QoS. 

Støtte for Power over Ethernet (PoE, 802.3at) gjør at man slipper strømforsyning eller å trekke strømkabel opp til aksesspunktet. I stedet får aksesspunktet strøm via Ethernet-kabelen. Du trenger isåfall en svitsj med porter som støtter PoE – eventuelt en adapter. Det følger også med vanlig strømforsyning.

Ellers nevner vi at det er støtte for å sette opp gjestenett med egen gjesteportal, samt at det er lastbalansering som automatisk fordeler brukere over tilgjengelige aksesspunkter – noe som kan være aktuelt om man har veldig mange samtidige brukere. 

Aksesspunktet er tilgjengelig i Norge nå til en veiledende pris på 1190 kroner, får vi opplyst.

Vårt søsternettsted Tek.no tester jevnlig trådløse rutere beregnet på forbrukermarkedet. Her finner du tester og en oversikt over de ti beste trådløse ruterne akkurat nå »

Kommentarer (4)

Kommentarer (4)
Til toppen