Tradera.com kjøper konkurrenten Mr.Bid

Tradera.com kjøper konkurrenten Mr.Bid og fortsetter konsolideringen av den skandinaviske auksjonsbransjen på Internett. Scandinavia Online får 22 prosent i det nye selskapet.

Det svenske nettbaserte auksjonsselskapet Tradera.com har inngått en avtale om kjøp av konkurrenten Mr Bid. Dette skjer bare to måneder etter at Tradera.com fusjonerte med Bid2Day.

Dette skriver selskapet i en pressemelding i dag.

Det sammenslåtte selskapet vil operere under navnet Tradera.com og blir et av Skandinavias ledende auksjonsselskap på Internett rettet mot "consumer-to consumer (C2C) og med over 150.000 kunder i Sverige, Norge og Danmark.

Auksjoner på nettet er en bra forretningsmodell som definitivt kan drives lønnsomt, noe blant annet Ebay har vist. Det svenske markedet er imidlertid relativt lite, og for å få kritisk masse og lønnsomhet kreves sammenslåinger, sier senior partner Anders Lindqvist i IT Provider, som får 30 prosent i det nye selskapet.

Blant de øvrige eierne finnes Scandinavia Online med 22 prosent, ledelsen med 16 prosent og Spray Ventures med 5 prosent.

Til toppen