Tradisjonell postordre går Boxman en høy gang

Svenske postordeselskaper er raskere på levering av musikk bestilt på nettet enn nettbutikker som Boxman og CDON.

Svenske postordeselskaper er raskere på levering av musikk bestilt på nettet enn nettbutikker som Boxman og CDON.

De svenske tradisjonelle postordreselskapene Ellos med sin tjeneste Enjoy og Scandinavian Home Entertainment (SHE) leverer CD-er og videoer på 24 timer. I tillegg har Ellos startet et prøveprosjekt som lover levering til visse geografiske områder samme dag, skriver den svenske næringslivsavisen Dagens Industri.

Postordreselskapene går nye nettbutikker som Boxman og MTG-eide CDON en høy gang, da begge disse har leveringstider på opp imot to uker.

Om Ellos-kunden bestiller sine CD-er innen klokka 17, blir man lovet leveranse neste dag. Ellos har startet et prøveprosjekt i Göteborg hvor man blir lovet levering samme dag om bestillingen er levert innen klokka 12:00.

Enjoy har i dag 90.000 kunder og i inneværende år regner denne Ellos-seksjonen med å omsette for rundt 100 millioner svenske kroner. Hjemmesidene til Enjoy hadde premiere rundt årsskiftet og over 10 prosent av platesalget skjer i dag via nettet. Ellos regner med at i løpet av et par år vil over halvparten av musikkkjøpene foregå på nettet.

65 prosent av Enjoy-kundene er middelaldrende kvinner. 80 prosent av kundene bor i distriktene langt unna de store byene.

Dette er en kundegruppe ganske så annerledes enn Boxman og andre musikkbutikker på nett. Her er det unge menn bosatt i en av de tre største svenske byene som utgjør den største kundegruppen.

Til toppen