Trådløs bærbar for studenter

Toshiba lanserer tre nye bærbare, for henholdsvis studenter, hjemmebrukere og profesjonelle.

Den nye studentmodellen bærer betegnelsen Satellite 1800. Det dreier seg om en modernisering av en eldre design. Vekten er følgelig noe over tre kilogram, mens prisen kan ventes å ligge på rundt 10.000 kroner, eksklusive merverdiavgift. Man venter seg at kommende utdanningsmiljøer vil ha trådløst lokalnett, det er følgelig innebygget i denne studentmodellen, i tillegg til V90-modem og infrarød utgang. Prosessoren er 1,1 GHz Celeron, disken rommer 15 GB - nok til en mengde oppslagsverk - og minnet er på tilstrekkelige 128 MB.

For de profesjonelle - de som har råd til å betale, i dette tilfellet fra anslagsvis 35.000 kroner - tilbyr Toshiba en Portege 2000 som de beskriver som "verdens tynneste bærbare PC". Den veier under ett kilogram, har tastatur i full størrelse og 12-tommers skjerm, og er sammenslått under to centimeter tykk. Disken er på 20 GB, og prosessoren en strømsparende Intel Tualatin. Med ekstra batteri skal det være mulig å ha maskinen aktiv i opptil ni timer. På kommunikasjonssiden er trådløst lokalnett, V90-modem, og 10/100 Ethernet integrert. Bluetooth kan installeres via PC-kort eller Secure Digital kort.


Til hjemmefronten - offisielt betegnet som "SoHo og forbrukermarkedet", SoHo står for "small office home office" - har Toshiba satt sammen en Satellite 1900 med Intel Pentium 4 i opptil 1,7 GHz og opptil 15 tommers skjerm, med integrert DVD/CD-RW og opptil 30 GB disk. Med 256 MB minne skulle multimediaegenskapene være gode. Prisen kan påregnes fra noe i overkant av 25.000 kroner. Utover hva man kan få til gjennom tre USB-porter og PC-kort, er kommunikasjonen begrenset til V90-modem og infrarød utgang.

Til toppen