Trådløs gigabitforbindelse med laser

Black Box lanserte tirsdag en laserbasert løsning for trådløse gigabitforbindelser i Norge.

Black Box lanserte tirsdag en laserbasert løsning for trådløse gigabitforbindelser i Norge.

Black Box lanserte i dag Gigabit Laser Link Range i Norge. Dette er en ny Laser Link-serie fra selskapet med båndbredde på mellom 100 Mb/s og 1 Gb/s, og en maksimal rekkevidde på mellom 150 og 1000 meter, avhengig av modell.

Løsningen er beregnet for steder og situasjoner hvor det er det er uaktuelt å grave eller å leie fiber via en ekstern operatør - enten fordi det ikke er mulig eller fordi det er for dyrt. Produktet skal også være egnet ved midlertidige forbindelser, for eksempel under en byggeprosess hvor en brakke har behov for nettverksaksess med høy båndbredde.

Laser Link-produktene skal være enkle å sette opp, men avhenger av fri sikt og et stabilt monteringspunkt.

Black Box leverer fem modeller med båndbredde på 100 Mb/s og UTP- eller fibertilknytning til et lokalt nettverk. Tre modellene som støtter en båndbredde på inntil 1 Gb/s, kobles til lokalnettverket ved hjelp av fiber.

Den eneste forskjellen på de ulike modellene er rekkevidden. Den rimeligste løsningen har en rekkevidde på 150 meter, båndbredde på 100 Mb/s og en pris på 15.770 kroner eksklusiv mva, per par. En mellomløsning, 100 Mb/s over 1 kilometer, koster 79.170 kroner eksklusiv mva, per par.

Den kraftigste løsningen, med 1 Gb/s båndbredde over 1 kilometer, koster 271.550 kroner eksklusiv mva.

Til toppen