Trådløs Linux-server for bukselomma

Sony lanserte tirsdag en trådløs, Linux-basert filserver som er liten nok til å få plass i en bukselomme.

Sony lanserte tirsdag en trådløs, Linux-basert filserver som er liten nok til å få plass i en bukselomme.

Den vesle maskinen Sony Corporation har lansert, FSV-PGX1, består først og fremst av en 2,5 tommers harddisk på 20 GB, hvor 17 GB er ledige for brukerne. I tillegg fungerer den som et 802.11b trådløst aksesspunkt som støtter inntil 250 samtidige brukere som gis tilgang til serverens fillager. Maskinen tilbyr tilgang via protokollene FTP (Fire Transfer Protocol) CIFS (Common Internet File System) og NFS (Network File System). Operativsystemet i serveren er Linux-basert.

Maskinen kan også settes i en krybbe med vanlig Ethernet-kontakt. Er denne koblet til Internett, vil maskinen tilby Internett-aksess til de datamaskinene som er trådløst tilkoblet til den.

Serveren støtter 64 og 128 bits WEP-kryptering (Wired Equivalent Privacy) og filene kan beskyttes ved hjelp av passord.

Hele boksen veier 390 gram og måler 83 x 155 x 31 millimeter - altså som en litt stor Walkman. Den er utstyrt med et mindre batteri for sikkerhets skyld, men krever i utgangspunktet tilkobling til strømnettet under drift.

Ifølge tecChannel kommer FSV-PGX1 trolig i salg i Japan 29. mars til en pris på omtrent 70.000 yen (omtrent 4050 kroner). I tillegg ventes krybben å koste 7000 yen (omtrent 400 kroner).

Om serveren vil bli lansert utenfor Japan er ennå uklart.

Til toppen