Trådløs Palm-tjeneste til Europa i sommer

Ifølge Financial Times vil Palm tilby sin egen trådløse Internett-tjeneste i Europa allerede i sommer. Palm avviser WAP til fordel for egen teknologi.

Ifølge Financial Times vil Palm tilby sin egen trådløse Internett-tjeneste i Europa allerede i sommer. Palm avviser WAP til fordel for egen teknologi.

I USA dekker Palm.Net-portalen en rekke av de store byene. Tjenesten tilbyr både trådløs tilkopling til Internett, samt tilgang til programvare som tilpasser populære nettsteder til den spesielle skjermstørrelsen på de trådløse Palm VII-terminalene. Disse små programmene varierer i størrelse fra 1 kB til 13 kB, og nytter Palms egen teknologi, kalt "web clipping". Denne teknologien sørger for at bare den viktigste teksten på en gitt tjeneste, overføres og tilpasses Palms skjermformat.

Blant tjenestene som kan "web klippes" er ABC News, BBC News, Excite, New York Times, Wall Street Journal, Wired og Salon.

Ordningen gjør at informasjonen strømmer raskt, og tar minimalt med plass. Men i motsetning til WAP er den en proprietær standard som bare gjelder for Palms egne trådløse terminaler.

Ifølge Financial Times retter Palm kritikk mot mobiloperatører som prøver å tjene penger på å klistre kunder til sine egne portaler. Kritikken viser blant annet til situasjonen i Storbritannia, der operatøren BT Cellnet måtte endre sin praksis da det ble avslørt at noen telefonapparater var blitt forhåndsprogrammert slik at de ikke kunne aksessere konkurrerende portaler.

I første omgang vil Palms europeiske tjeneste være gratis, i motsetning til i USA der den tilbys som månedlig abonnement. Det er ikke gitt nærmere opplysninger om hvilke byer skal få tjenesten eller når den vil tre i kraft.

Palm kjøpte 31. mai synkroniseringstjenesten AnyDay.com, som synkroniserer planleggerne og kalendrene i Outlook og Palm over Internett. Denne portalen skal nå utvikle en rekke spesialtjenester for Palm.

Les også disse artiklene om Palm:


Sony velger Palm
digi.no tester: Navigering - hvordan koble GPS til PDA
digi.no tester: Rand McNally StreetFinder GPS for Palm
Palm lover trådløst over hele linjen

Til toppen