Trådløs strømforsyning til mobile enheter

To selskaper har den siste måneden uavhengig av hverandre annonsert løsninger for å kunne lade opp mobile enheter som mobiltelefoner, MP3-spiller og bærbare PC-er, uten at enhetene må kobles til noen kabel.

Både britiske Splashpower og amerikanske MobilWise har den siste måneden annonsert løsninger for å lade opp omtrent alle typer batteriene i alle typer enheter som er utstyrt med oppladbare batterier.

De to løsningene er stort sett identiske, og går ut på at den oppladbare enheten enten utstyres med et adapter eller at en egen brikke eller modul integreres i enheten fra produsentens side.

MobilWise mener prisen på denne modulen vil ende på mellom 2 og 5 dollar for produsentene, avhengig av typen enhet. Et adapter ventes å koste omkring 50 dollar.

Ladingen vil foregå slik at man legger enheten(e) som skal lades opp på toppen av en spesiell ladeplate. Platen er koblet til strømnettet.


Splashpowers plate er på størrelse med en musmatte og skal være grei å ta med seg. MobilWise ser ut til å lage plater i forskjellige størrelser, helt opp til omtrent 50 x 50 centimeter.

Splashpower ser også for seg at alt fra kafeer, bensinstasjoner, hoteller og flyplasser vil kunne utplassere slike ladeplater til bruk og glede for sine kunder.

MobilWise vil bli tilgjengelig i produkter fra Acer første halvdel av neste år. Noen tidshorisont for Splashpowers løsning er ikke oppgitt.

Til toppen