Trådløs, ukomprimert HDTV på tvers av stua

En ny løsning åpner for trådløs overføring av video i HD-format mellom eksempel en Blu-ray-spiller og TV-en.

En ny løsning åpner for trådløs overføring av video i HD-format mellom eksempel en Blu-ray-spiller og TV-en.

Radiospire Networks annonserte i går verdens første HDMI-brikkesett (High-Definition Multimedia Interface) som muliggjør en trådløs HDTV-forbindelse uten komprimering av videosignalet. Dette betyr at man kan unngå forringelse av bildet og krypteringsproblemer på grunn av komprimeringen. Dette skal være avgjørende i forbindelse med overføring av innhold som er krypter for å hindre kopiering.

Avstanden er riktignok begrenset til 15 for (4,5 meter) mellom utstyret, men dette kan i mange tilfeller være tilstrekkelig. Det er ikke oppgitt i hvilken grad for eksempel en lettvegg vil påvirke rekkevidden, men løsningene opererer i frekvensområdet 3,1 til 4,8 GHz, noe som ligger mellom 802.11a på den ene siden og 802.11b/g på den andre siden.

Den første versjonen av Radiospires brikkesett er under prøveproduksjon nå. Den støtter HDTV-formatene 720p og 1080i. En senere versjon, som skal komme andre halvdel av 2006, vil også støtte 1080p. For sistnevnte vil det benyttes datarater på opptil 3 Gbit/s.

    Les også:

Radiospire mener at selskapets løsning vil være rimeligere enn konkurrerende løsninger som baseres på komprimering, fordi man unngår behovet for den økte regnekraften som komprimering av signalet krever.

Det nye brikkesettet består av en SiGe RF-sender/mottaker-enhet, ADC/DAC og en CMOS basisbåndenhet. Brikkesettet er beregnet for innbygging i DVD-spillere og annen forbrukerelektronikk.

Til toppen