BEDRIFTSTEKNOLOGI

Trådløse datatjenester blir størst i Europa

Cahners In-Stat Group spår at over 1,3 milliarder mennesker vil abonnere på trådløse datatjenester innen 2004. Europa blir større enn USA og Japan til sammen.

14. sep. 2000 - 08:12

Abonnentene vil råde over 1,5 milliarder ulike typer trådløse terminaler.

Den viktigste tjenesten vil være meldinger. Ifølge Cahners ble det sendt tre milliarder trådløse meldinger i desember 1999. For desember 2004 er anslaget 244 milliarder, verden over.

Andre tjenester som også har framtiden for seg er m-handel - altså elektronisk handel over trådløse apparater - underholdning, finansinformasjon i sann tid, reiseliv og tjenester av typen "hvor er den nærmeste ledige parkeringsplassen?". Men det vil ta noe tid før disse slår ut i full blomst.

Den optimistiske prognosen er avhengig av at operatørene sørger for en infrastruktur som er i stand til å formidle de avanserte tjenestene. Det betyr at infrastrukturen må kunne følge med på hvor abonnenten befinner seg, og tilby troverdig sikkerhet, enkel betalingsformidling også for små beløp, og oversiktlig og detaljert fakturering til kundene.

Cahners mener at trådløse datatjenester vil bety mer i Europa enn i USA. To forhold begrunner dette. Amerikanerne er mindre motivert til å nyte trådløse tjenester, siden en større andel enn i Europa har tilgang til raske Internett-tjenester. I Europa vil økningen av båndbredden fra GSM til UMTS de nærmeste årene gjøre trådløse tjenester ekstra tiltrekkende.

Den fullstendige rapporten som beskriver prognosene, kan bestilles over Cahners nettsted og koster 2.495 dollar.

Les også:


Bluetooth-alliansen kan sprekke
Mobilutviklingen kan bli tregere enn antatt
PC-salget i Norden går tilbake
Europeerne kjøper færre PC-er

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.