BEDRIFTSTEKNOLOGI

Trådløse nett kan gis militær sikkerhet

Cranite Systems' sikkerhetsverktøy for trådløse nett tilfredsstiller militære normer - og er solgt til krigsskolen West Point.

6. des. 2002 - 09:27
Security Requirements for Cryptographic ModulesFederal Information Processing Standard


802.11 Planet Fall Conference & Expo

Les også

WirelessWall tilbyr sterk autentisering, kryptering av all trafikk, og katalogbasert rettighetsstyring. Pakken har tre komponenter. En regelserver ("policy server") håndterer reglene for hver brukers tilgang til det trådløse nettet. En adgangskontroll ("access controller") sørger for at hver nettverksforbindelse pålegges tiltak i samsvar med reglene. Til slutt må hver PC i det trådløse nettet kjøre en egen klient. Denne klienten etablerer en sikker tunnel mot adgangskontrollen, og bidrar til de ulike sikkerhetstiltakene. Dersom en PC skal brukes i et nettverk som ikke er sikret, må Cranite-klienten slås av.

I samsvar med FIPS 140-2 bruker WirelessWall krypteringsstandarden Advanced Encryption Standard (AES). All informasjon i hver datapakke som går over det trådløse nettet, krypteres. Hver pakke autentiseres og verifiseres, og det er ordninger for å skjule nettadresser og for å hindre angrep som typisk rettes mot trådløse nett. Hver kopling får sin egen brannmur, slik at det er forholdsvis rett fram å gi tilrettelagt tilgang for midlertidige brukere i det lukkede nettet.

På militærakademiet West Point skal WirelessWall brukes av minst 1000 kadetter og instruktører.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra