Trådløse nett kan gis militær sikkerhet

Cranite Systems' sikkerhetsverktøy for trådløse nett tilfredsstiller militære normer - og er solgt til krigsskolen West Point.

Det dreier seg om versjon 2.0 av suiten WirelessWall, som tilfredsstiller den amerikanske standarden FIPS 140-2, Security Requirements for Cryptographic Modules, utgitt av Federal Information Processing Standard. Programpakken har også ordninger som sørger for at tjenesten automatisk overtas av en annen server, dersom serveren som kjører den skulle falle fra. Pakken krever ikke annet av maskinvaren enn at den støtter 802.11-standardene.

Lanseringen faller sammen med tredagers konferansen 802.11 Planet Fall Conference & Expo.

Les også

WirelessWall tilbyr sterk autentisering, kryptering av all trafikk, og katalogbasert rettighetsstyring. Pakken har tre komponenter. En regelserver ("policy server") håndterer reglene for hver brukers tilgang til det trådløse nettet. En adgangskontroll ("access controller") sørger for at hver nettverksforbindelse pålegges tiltak i samsvar med reglene. Til slutt må hver PC i det trådløse nettet kjøre en egen klient. Denne klienten etablerer en sikker tunnel mot adgangskontrollen, og bidrar til de ulike sikkerhetstiltakene. Dersom en PC skal brukes i et nettverk som ikke er sikret, må Cranite-klienten slås av.

I samsvar med FIPS 140-2 bruker WirelessWall krypteringsstandarden Advanced Encryption Standard (AES). All informasjon i hver datapakke som går over det trådløse nettet, krypteres. Hver pakke autentiseres og verifiseres, og det er ordninger for å skjule nettadresser og for å hindre angrep som typisk rettes mot trådløse nett. Hver kopling får sin egen brannmur, slik at det er forholdsvis rett fram å gi tilrettelagt tilgang for midlertidige brukere i det lukkede nettet.

På militærakademiet West Point skal WirelessWall brukes av minst 1000 kadetter og instruktører.

Til toppen