Trådløst Internett på SAS

Fra februar 2004 og et år fremover installerer SAS WLAN på flyene sine, og dermed kan du logge deg trådløst på nett underveis.

Fra februar 2004 og et år fremover installerer SAS WLAN på flyene sine, og dermed kan du logge deg trådløst på nett underveis.

Mange kunder ønsker å være tilgjengelige under reisen og/eller kunne arbeide effektivt om bord. Alle SAS-reisende kommer til å kunne koble opp sin bærbare PC eller PDA og bruke Internett online inklusiv for eksempel streaming audio/video. De som via Internett vil logge seg inn på sitt selskaps intranett og sende/ta i mot e-post med vedlegg skal også kunne gjøre dette på en sikker måte.

    Les også:

– Norden er en av verdens mest IT-tette regioner og å kunne enkelt kommunisere fra luften står veldig høyt på våre reisendes ønskeliste, sier Jens Willumsen, som er ansvarlig for Market & Product Management i Scandinavian Airlines, i en pressemelding selskapet har sendt ut.

- Derfor har vi lenge arbeidet for å få fram en heldekkende løsning som lever opp til kundenes krav, sier Willumsen.

Connexion by Boeing og Scandinavian Airlines jobber for å fremskaffe et antall betalingsløsninger som gir kunden full tilgang til Internett. Betaling skjer via kredittkort eller ulike former av abonnement. Via en unik SAS-portal skal de reisende også få kostnadsfri tilgang til tjenester som letter reisen. Her skal også utvalgte selskapspartnere kunne tilby sine tjenester.

Scandinavian Airlines blir første flyselskap i verden som utelukkende satser på trådløs teknikk om bord (IEEE 802.11-standard).

– Vi har lenge sett fordelene med den trådløse teknikken og da den nå også er på frammarsj ble den et mer naturlig valg, kommenterer Jens Willumsen. Scandinavian Airlines var for øvrig først i verden i 1999 med å introdusere trådløs tilgang i sine lounger.

Informasjonssikkerhet etableres på samme måte som på bakken: med hjelp av Virtual Private Network-teknikk kan brukerne sikker logge seg inn på sitt selskaps intranett. Det nya systemet er bygget for å ikke forstyrre øvrig teknikk om bord.

Til toppen