Trådløst lyn-nett fra 3Com

Cahners In-Stat Group anslår at markedet for trådløse lokalnett vil være verdt 1,2 milliarder dollar om et par år. 3Com vil selvfølgelig ha sin del av kaken, noe blant annet AirConnect skal bidra til.

Cahners In-Stat Group anslår at markedet for trådløse lokalnett vil være verdt 1,2 milliarder dollar om et par år. 3Com vil selvfølgelig ha sin del av kaken, noe blant annet AirConnect skal bidra til.

AirConnect LAN gir en trådløs kapasitet på 11 Mbps, hevder 3Com, som baserer løsningen på den nye standarden IEEE 802.11 High Rate (HR). Dette skal ifølge produsenten gi samme kapasitet og sikkerhet som Ethernet i de faste nettverkene.

Med AirConnect følger programvare for nettverkskonfigurasjon, -overvåking og -administrasjon.

Kort fortalt består 3Coms trådløse nettløsning av fire produkter: basestasjon, PC-kort for bærbare datamaskiner, nettverkskort for arbeidsplasser og programvare for administrasjon av nettverket. Basestasjonen sender og tar i mot data

på en avstand opp til 60 meter i et normalt kontormiljø, og det kan være opp til 63 klienter tilknyttet en basestasjon. Når brukeren forflytter seg, tar basestasjonen som har de sterkeste signalene over - helt automatisk og uten at brukeren merker noe.

AirConnect-produktene bruker 3Coms programvare DynamicAccess Mobile Connection Manager for konfigurering og diagnostikk av både det faste og det trådløse nettverket. I tillegg støtter produktene Simple Network Management Protocol.

3Com AirConnect LAN har flere ulike sikkerhetsnivåer mellom den trådløse klienten og basestasjonen, og inneholder mellom annet kryptering, låsing av basestasjonen, autentisering av brukere og identifisering av domene.

AirConnect Wireless LAN leveres fra høsten 1999 og er kompatibelt med Microsoft Windows 95/98, NT 4.0 samt Windows

CE.

- Trådløs teknikk er et av de områdene vi fokuserer mest på, i tillegg til LAN-telefoni, tale over IP, håndholdte PC-er og hjemmenettverk. Etter flere forsøk fra andre leverandører lanserer vi nå en løsning på markedet som er pålitelig og enkel å administrere, sier markedssjef Håkan Tylen i 3Com Nordic i en pressemelding.

Til toppen