Trådløst nettverk for spillmaskiner

Linksys lanserte i sommer to trådløse nettverksadaptere for spillmaskiner. Nå ser det ut til at Microsoft vil ta opp konkurransen.

Linksys lanserte i sommer to trådløse nettverksadaptere for spillmaskiner. Nå ser det ut til at Microsoft vil ta opp konkurransen.

Linksys leverer nå to ulike adaptere for trådløst nettverk til spillmaskiner for Microsoft Xbox, Sony Playstation 2 og Nintendo Gamecube. De to adapterne, Wireless-B Game Adapter (WGA11B) og Wireless-G Game Adapter (WGA54G), støtter båndbredder på henholdsvis 11 Mb/s og 54 Mb/s. Veiledende pris fra Linksys er 79 dollar for B-utgaven og 129 dollar for G-utgaven.

Hensikten med trådløst nettverk for slike spillmaskiner er først og fremst å slippe å strekke nettverkskabler mellom enheter som står langt unna hverandre, for eksempel i ulike rom. Brukeren kan da spille spill med flerbrukerstøtte, både over Internett og mot brukere koblet til samme aksesspunkt.

Også Microsoft planlegger trolig en trådløs nettverksadapter til Xbox. Ifølge denne siden har Microsoft fått godkjent en slik adapter av Federal Communications Commission (FCC). Siden viser til dokumenter som forteller det meste om enheten, muligens bortsett fra pris og lanseringsdato.

Det er snakk om en 802.11g-enhet som støtter en båndbredde på opptil 54 Mb/s. Det er grunn til å tro at enheten vil komme på markedet før jul.

Til toppen