Trådløst tastatur til langt mer enn bare skriving

Logitechs nyeste trådløse tastatur innfører en ny design for å trekke brukere til et konsept der tastaturet skal brukes til mye mer enn bare å skrive.

Det nye tastaturet til Logitech Inc er døpt "Cordless Desktop Optical" og selges sammen med den trådløse optiske musen Cordless MouseMan Optical til 1599 kroner inklusiv merverdiavgift.

Den fysiske formen til den nye tastaturet er spesielt, selv om utlegget av hovedtastene følger de tradisjonelle rette linjene, i motsetning til Logitechs kanskje mer ergonomisk korrekte Cordless Desktop Pro, der de følger prinsippet med bølgemønstret tastelinjer og skille mellom høyre og venstre hånd.

Det som gjør Cordless Desktop Optical til særpreget, er at tastaturet er spesielt tynt og at tastene ligger helt parallelt med bordflaten. Nye spesielle funksjonstaster er utformet i børstet stål. Logitech mener selv at det setter en "ny standard for komfort, funksjoner og eleganse".

De nye funksjonstastene er fordelt på tre funksjoner. Ved siden av spesielle Internett-taster - fordelt på en "funksjonssone" med blant annet søk, og en "personlig sone" - og multimediakontroller - med blant annet dreievolum i stedet for knapper - er det opprett en såkalt "iNav sone" på venstre siden av tastaturet. Her er en "Go" tast for øyeblikkelig tilgang til en valgfri nettside, en "Back" tast for å komme tilbake til forrige nettside, og et eget hjul som tilbyr blant annet veksling mellom aktive programmer, zooming i Microsoft Office og Internet Explorer, og skrolling.

Et hovedpoeng med tastaturet er med andre ord å tilby alternative og kanskje enklere måter å gjøre ting på, slik at du slipper å bruke musen så ofte, samtidig som det ikke er nødvendig å huske tastkombinasjoner av typen "Alt-venstrepil".

Tastaturpakken leveres med programpakken MusicMatch Jukebox og fem års garanti. Det kreves USB-utgang eller to PS/2-utganger på maskinen for å kople til senderen som mus og tastatur er avhengige av, samt Windows 95 eller nyere.