BEDRIFTSTEKNOLOGI

Trådt for trådløs utfordrer

Britiske Ionica har forsøkt å utfordre British Telecom (BT) med trådløs aksess til telenettet. Nå butter det kraftig imot, og selskapet er på konkursens rand etter at det ikke har vært mulig å finne en kjøper av selskapet.

2. nov. 1998 - 08:09

Ionicas trådløse aksess-alternativ har skaffet selskapet 62.000 privat- og bedriftskunder, som i alt representer er 67.000 ulike linjer, etter en kundevekst siste kvartal på nesten 20 prosent. Kundemassen er imidlertid relativt konsentrert i East Anglia, the Midlands og Yorkshire.

De økonomiske problemene har hopet seg opp for det snart halvannet år gamle selskapet, som har lett etter nye eiere de siste ukene for å komme over krisen.

Styreleder i Ionica, Tony Coleman, har tidligere uttalt seg skråsikkert om at en skulle kunne klare å skaffe en ny kjøper. Blant de aktuelle kjøperne har vært den skotske teleoperatøren, Atlantic Telecom, som bruker trådløs aksessteknologi lik Ionicas.

Forretningsidéen for Ionica har vært å skaffe kundene kontakt med telenettet via en antenne på hustaket med kontakt til nærmeste basestasjon. De økonomiske problemene oppstod etter at en bankgaranti ble holdt tilbake da selskapet fortalte at de hadde kapasitetsproblemer i aksessnettet. Salget har heller ikke gått så bra som forventet, der målet var 200.000 kunder i løpet av året.

Britiske telemyndigheter, Oftel, har forsikret om at Ionica-kundene bli overført til et nytt selskap om Ionicas krise ikke finner en løsning.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.