Traff "kidnapper" på Internett-chat

Kanadiske medier kastet seg over historien om damen som etter sigende hadde truffet sin kidnapper på nettet. Det var dumt.

Kanadiske medier kastet seg over historien om damen som etter sigende hadde truffet sin kidnapper på nettet. Det var dumt.

For historien var for god til å sjekkes, skriver Wired. Frøken Lawrence treffer herr Gunter på et chat-sted om Star Wars, utvider kontakten og forsvinner i seks uker. Så dukker hun opp hos politiet med en detaljert historie om hvordan Gunter bortførte henne.

Mediene gasser seg i enda en bekreftelse på hvor truende Internett er og hvor farlig det er å chatte med fremmede menn.

På sin side går Lawrence tilbake til det samme Star Wars-stedet der hun innrømmer i chat med en ny venninne at hun fant på det med kidnappingen fordi hun ikke hadde noen annen troverdig forklaring å servere sine omgivelser på hvorfor hun plutselig forsvant. I virkeligheten var hun på rømmen med sin elsker, og det tok seks uker før hun fikk kalde føtter.

Wired siterer en polititalskvinne som unnskylder seg med at bare én av 350 konstabler i Halifax, der saken ble håndtert, har forstand på Internett. De andre oppfatter Internett som ukjent og skummelt, og er tilbøyelige til å ta chat-relaterte skrekkhistorier for god fisk...

Nå risikerer Lawrence tiltale for falsk forklaring. Ikke Internett-relaterte tiltaler mot Gunter for våpenbruk og ran er opprettholdt.

Til toppen