Trafikanten "sabotert" av SOL

Informasjonstjenesten om kollektivtrafikken i Oslo og Akershus, Trafikanten, fikk ved en feil annonser på sine sider fra SOL. Annonsene gjorde den ellers reklamefrie tjenesten ubrukelig.

I forbindelse med en endring av layouten på Trafikantens, ble også adressen til tjenesten endret. Brukere av Trafikanten med bokmerke på sidene, kom fremdeles inn på den "gamle" siden, som for øvrig er identisk med den nye.

Ved en feil hos Scandinavia Online (SOL) ble disse "gamle" sidene tagget slik at sidene fikk annonser fra SOL. Halvannen bannerannonse sperret søkefeltet passasjerer kan fylle ut for å finne rutetidene, og søkemuligheten var dermed borte.

Skjermdumpen over viser hvordan den "saboterte" hjemmesiden til Trafikanten framsto inntil digi.no gjorde SOL oppmerksom på fadesen.

Tjenesten har normalt ikke annonser.

- Min kommentar er at det er uakseptabelt. Ifølge SOL er ikke det ikke teknisk mulig å legge ut reklame, så dette er pussig, sier Ivar Smith Nilsen, som er leder for Rute- og Planseksjonen i Oslo og Akershus Trafikkservice AS til digi.no.

- Vi får ta en ny prat med SOL. Vi vil gjerne ha en forklaring. Dette er helt klart tommelen ned for sommerfenomenet fra SOL, sier Smith-Nilsen til digi.no.

Informasjonssjef Lasse Gimnes i SOL kan ikke annet enn å beklage feilen som har skjedd.

- Her må vi legge oss flate. Noen her på SOL har tagget sidene slik at Trafikantens sider henter ned annonser fra vår server. Hvordan dette er teknisk mulig kan jeg ikke forklare, men det er klart slike ting ikke bør skje. Det har vært en kommunikasjonssvikt hos oss, vedgår Gimnes.

- Vi sjekker opp saken nå. Vi innrømmer at det er skjedd en feil og skal skjerpe rutinene. Vi må se hvordan slike ting kan unngås, sier Gimnes.

Under en halv time etter digi.no hadde snakket med Gimnes, var den gamle siden utilgjengelig.

Til toppen