Trakk bonustiltale mot Mannesmann-topper

Det er inngått forlik i saken om bonuser og pensjonsavtaler i det tyske telekonsernet Mannesmann.

Trakk bonustiltale mot Mannesmann-topper

Det er inngått forlik i saken om bonuser og pensjonsavtaler i det tyske telekonsernet Mannesmann.

Düsseldorf (NTB-AFP): Rettssaken om bonuser og pensjonsavtaler i det tyske telekomkonsernet Mannesmann blir avsluttet. Påtalemyndigheten har gått med på å avslutte saken mot banktoppen Josef Ackermann og fem medtiltalte.

Dommer Stefan Drees, som har ledet arbeidet med saken, kunngjorde onsdag at tiltalen mot de seks blir frafalt mot at de betaler et oppgjør på til sammen 5,8 millioner euro eller 48 millioner kroner. Saken har satt et skarpt søkelys på etiske forhold i tysk næringsliv.

Styret i Mannesmann premierte konsernets ledere med 57 millioner euro eller 470 millioner kroner etter at Mannesmann i år 2000 ble overtatt av britiske Vodafone. Joseph Ackermann og fem andre ble for tre år siden frifunnet for lovbrudd.

Men frifinnelsen ble anket, og den nye rettssaken pågikk inntil aktoratet sist fredag gikk med på å droppe tiltalen mot Ackermann. Betingelsen var at han alene betalte et oppgjør på 3,2 millioner euro eller 26,5 millioner kroner.

Ackermann, som er sjef for storbanken Deutsche Bank, har lovet å ta disse pengene fra sin egen lomme. Tidligere styreformann i Mannesmann, Klaus Fischer, må ut med 1,5 millioner euro eller 12,4 millioner kroner.

    Les også:

Til toppen