Trakk seg fra gigantavtale med IBM

J.P. Morgan Chase har trukket seg fra en avtale som ville gitt IBM fem milliarder i inntekter over sju år.

J.P. Morgan Chase har trukket seg fra en avtale som ville gitt IBM fem milliarder i inntekter over sju år.

I november 2002 inngikk IBM en intensjonsavtale med den amerikanske storbanken J.P. Morgan Chase. Avtale gikk ut på at IBM skulle overta bankens IT-drift, altså «outsourcing», etter IBMs nye prinsipp for «on demand». Avtalens verdi ble anslått til fem milliarder dollar over sju år.

I går meldte Wall Street Journal at J.P. Morgan trekker seg fra avtalen.

Bakgrunnen er J.P. Morgans oppkjøp av Bank One tidligere i år. Bank One hadde nettopp bygget tre moderne datasentraler med tanke på framtidig vekst, og investert til sammen over en milliard dollar. J.P. Morgan konkluderte etter mange måneders samtaler med IBM at det ville lønne seg for dem å bygge videre på disse investeringene, framfor å videreføre utsettingen av IT-tjenester til IBM.

IBM beholder sitt ansvar for IT-driften hos J.P. Morgan ut 2004. Fra januar skal over 4000 IBM-ansatte overføres til banken. For mange av dem er det en tilbakeføring, etter at de gikk den omvendte veien for noen måneder siden.

J.P. Morgan har informert USAs kredittilsyn Securities and Exchange Commission at de regner med at operasjonen vil ha en gunstig virkning på deres aksjekurs fra og med 2005.

Til toppen