Trange tider for Crusoe-baserte servere

Crusoe-baserte servere skulle gi ekstremt tettpakkede og strømgjerrige maskiner. Men to produsenter har allerede gitt opp produksjonen.

Crusoe-prosessoren produseres av Transmeta Corporation. Den var opprinnelig tiltenkt bærbart utstyr. Prosessorens fleksibilitet og lave strømforbruk appellerte også til dem som ser behovet for servere som tar langt mindre plass enn dagens Intel-baserte flatservere beregnet på montering i rack.

Ifølge ZDNet er FiberCycle Networks Inc i ferd med å legges ned. Bare ti av opprinnelig 33 ansatte er igjen. De regner med at selskapet vil gå konkurs, og håper på å finne en avtaker for teknologien.

Et annet selskap med Crusoe-baserte servere, Rebel.com, har solgt sin avdeling for bedriftsservere til et lite kanadisk lagringsselskap, Zentra Computer Technologies. Crusoe-serverne var lagt under en avdeling, og følger ikke med til Zentra. Resten av Rebel.com legges ned.

Et tredje selskap med Crusoe-baserte servere, RLX Technologies som ble opprettet av IT-kjendiser fra Compaq, har også sett seg nødt til å permittere ansatte.

Ved siden av allment sett dårlige tider, skal en grunn til Crusoe-serverselskapenes problemer være at store produsenter som Compaq, Hewlett-Packard og IBM varslet at de ville lage egne tettpakkede servere, baserte på nye strømgjerrige prosessorer fra Intel. Disse kunngjøringene førte til at oppstartselskapene fikk store problemer i salgsarbeidet.

Til toppen