BEDRIFTSTEKNOLOGI

Trange tider for Crusoe-baserte servere

Crusoe-baserte servere skulle gi ekstremt tettpakkede og strømgjerrige maskiner. Men to produsenter har allerede gitt opp produksjonen.

28. sep. 2001 - 09:21
Transmeta Corporation

Ifølge ZDNet er FiberCycle Networks Inc i ferd med å legges ned. Bare ti av opprinnelig 33 ansatte er igjen. De regner med at selskapet vil gå konkurs, og håper på å finne en avtaker for teknologien.

Et annet selskap med Crusoe-baserte servere, Rebel.com, har solgt sin avdeling for bedriftsservere til et lite kanadisk lagringsselskap, Zentra Computer Technologies. Crusoe-serverne var lagt under en avdeling, og følger ikke med til Zentra. Resten av Rebel.com legges ned.

Et tredje selskap med Crusoe-baserte servere, RLX Technologies som ble opprettet av IT-kjendiser fra Compaq, har også sett seg nødt til å permittere ansatte.

Ved siden av allment sett dårlige tider, skal en grunn til Crusoe-serverselskapenes problemer være at store produsenter som Compaq, Hewlett-Packard og IBM varslet at de ville lage egne tettpakkede servere, baserte på nye strømgjerrige prosessorer fra Intel. Disse kunngjøringene førte til at oppstartselskapene fikk store problemer i salgsarbeidet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.