BEDRIFTSTEKNOLOGI

Transmeta bekrefter to nye gigahertz-brikker

Transmeta vil lansere to gigahertz-prosessorer neste år, blant annet en hittil ukjent TM6000 med integrert grafikk og brikkesett på en tredel av forgjengerens areal.

16. okt. 2001 - 09:38
Prosessoren Transmeta Crusoe TM6800. <i>Foto:  Transmeta</i>
Prosessoren Transmeta Crusoe TM6800. Foto:  Transmeta

Transmeta kunngjorde Crusoe TM6000 under den pågående Microprocessor Forum i San Jose. Selskapet bekreftet samtidig at gigahertz-utgaven av Crusoe TM5800 vil komme i løpet av første halvår 2002.

Les også:

Crusoe TM6000 vil komme på markedet i løpet av annet halvår neste år. Den er beregnet på tynne og lette bærbare PC-er, tynne tastaturfrie PC-er som Microsofts Tablet PC (se artiklene Skjerm-PC med Crusoe-prosessor og Linux og Microsofts sofa-PC skal kjøre Transmetas Crusoe-prosessor), ultratettpakkede servere (se artiklene Trange tider for Crusoe-baserte servere og RLX pakker 336 servere i ett rack) og dedikerte apparater innen nettverk, skrivere og settoppbokser.

TM6000 vil nøye seg med en tredel av det kortarealet dagens Crusoe-prosessorer trenger. Selv om det integrerer både grafikkontroller og brikkesett, bruker den opptil 44 prosent mindre strøm.

Transmeta venter fortsatt på avtaler med store amerikanske produsenter. Selskapet har varslet en markedskampanje med brodd mot Intels nye strømsparende prosessorer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra