BEDRIFTSTEKNOLOGI

Transmeta overtar etter Pentium i Sony Picturebook

Sony har valgt Transmetas Crusoe-prosessor i neste utgave av den kombinerte PC og digitale videokamera Vaio Picturebook som når USA-markedet i oktober.

11. sep. 2000 - 09:24
Sony VAIO C1 Picturebook. <i>Foto:  Sony</i>
Sony VAIO C1 Picturebook. Foto:  Sony

Apparatet er en lettvekter på 970 gram, inkludert standard batteri. Sony Vaio C1 Picturebook er ellers 25 centimeter lang, 15 centimeter bred og 29 millimeter høy. Skjermen er ekstra bred i forhold til høyden, og har en oppløsning på 1024 ganger 480 punkter. Siden det dreier seg en kombinert PC og digitalt videokamera, har den mye tilpasset programvare. Prisen i USA har ligget rundt 2300 dollar, det vil si 21.000 kroner. Den er beregnet på profesjonelle brukere som er mye på farten.

Hittil har den vært utstyrt med en Pentium II prosessor i 400 MHz, 64 MB minne og 12 GB disk, samt V.90-modem. Crusoe-prosessoren gjør det mulig å forbedre ytelsen, doble standardminnet til 128 MB og bedre bildekvaliteten - og samtidig doble batteritiden til 5,5 timer med vanlig arbeid - uten å økte vekten eller endre på de fysiske dimensjonene.

For 500 dollar (4500 kroner) kan man få et større batteri som antas å ville øke arbeidsøkten uten tilgang på strømnettet til 20 timer.

Les mer om Transmeta-prosessorens spesielle egenskaper:


IBM forbereder bærbar ThinkPad med Transmeta-prosessor
Transmeta på Nasdaq for å hente penger
Sony satser på Transmeta
Intel-trussel hviler over Transmeta
Sværinger omfavner Transmeta
Crusoe skal revolusjonere bærbare datamaskiner
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.