Transsylvanske kyberterrorister drev digital utpressing

En gjeng ungdommer i Vlad Draculas Transsylvania har fulgt i den berømte grevens fotspor, men denne gangen med PC-er og Internett som sine fremste hjelpemidler.

En rekke amerikanske bedrifter er blitt presset for inntil 50.000 dollar av en gjeng ungdommer i Sibiu.

Sibiu er en middelalderby i Transilvania, Romania, nå også kjent som hjembyen til en gjeng kyberterrorister.

For 300 år siden var Sibiu i Romania Europas ytterste utpost, stedet hvor postombæringen sluttet. Den døsige middelalderbyen, omgitt av murer som har stått siden 1400-tallet, er antagelig det minst sannsynlige stedet i verden å lete etter det FBI kaller "en gjeng kyberterrorister".

Kyberterroristenes fremgangsmåte var å hacke seg inn på store amerikanske bedrifters datasystemer via Internett, hente ut til dels sensitive data om klienter og true med å publisere de konfidensielle dokumentene på nett dersom man ikke betalte løsepengene.

Stefan Olaru (21), student og kompisen hans, arbeidsløse Sebastian Nicolae Zeicu (25), ble arrestert da de hevet 3.600 dollar fra en minibank. Pengene var blitt sendt og fulgt av FBI og rumensk politi som løsepenger fra en av de utpressede amerikanske bedriftene. Resten av gjengen bestod av ytterligere to studenter, en arbeidsløs samt sjefen på den lokale internettkaféen.

Lokalt er ungdommene blitt hyllet som helter, en slags moderne Robin Hood, rapporterer britiske Sunday Herald.