Trår vannet med ny mobil

Ericsson lanserte to nye mobiltelefoner på CeBIT-messens første dag. Den ene skal kapre WAP-massemarkedet, mens den andre er egnet for dusjen.

Ericsson lanserte to nye mobiltelefoner på CeBIT-messens første dag. Den ene skal kapre WAP-massemarkedet, mens den andre er egnet for dusjen.

Det er tydelig at det er viktig å være tidlig ute med lanseringene også i mobiltelefonbransjen. I dag presenterte Ericsson to nye mobiltelefoner for pressen, men ingen av de to terminalene ventes å komme på markedet før til sommeren.

- R310 er en telefon for aktive mennesker, forteller Kurt Hellström, Ericssons president. Telefonen tåler nemlig både støt, støv og vann.


"Endelig en god mulighet å ta telefonen mens du er i dusjen" er innholdet i en reklamefilm for telefonen som for øvrig ikke er Ericssons første produkt av denne typen. R250 PRO, som ble lansert i fjor sommer, var også tilsvarende solid laget.

Telefonene er dekket med en gummimembran som hindrer at støv og vann kommer inn i elektronikken. Et problemområde er selvsagt kontakten til eksterne enheter, slik som batterilader og et "eventyrsett" utviklet av Victorinox som inneholder blant annet kompass, termometer og forstørrelsesglass.

Det følger også med en ekstra beskyttelsesbeholder i gjennomsiktig plast i tilfelle brukeren oppholder seg i et ekstra ekstremt miljø.

Ellers er telefonen utstyrt med forholdsvis vanlige funksjoner som vibrerende varsling, støtte for data og faks, spill, innebygd batteri og dualband. Telefonen leveres i fire farger.

Den andre telefonen Ericsson lanserte i dag er A2618. Det mest spesielle med denne telefonen er, i tillegg til en hel serie med deksler i forskjellige farger, støtte for WAP over SMS.


Dette er en form for WAP som bruker SMS-kanalen for overføring av data. Ericsson opplyser ikke hva som er fordelene eller ulempene med dette, men det er grunn til å anta at det er billigere å lage støtte for WAP over SMS enn normal WAP-støtte.

For A2618 er ment å være en ganske rimelig telefon, en introduksjon av WAP til massemarkedet.

Målet med telefonen, ifølge Ericcsons viserpresident for markedsføring og kommunikasjon, Jan Ahrenbring, er at den skal appellere til en ganske stor målgruppe.

WAP over SMS avhenger dog at mobiloperatøren støtter dette.

Telefonen gir ellers brukerne muligheten til å legge inn en ganske avansert oppstartssekvens som kan inneholde en animasjon eller et bilde kombinert med en melodi. Alt overføres fra en PC til et infrarødt modem (ekstrautstyr). Skjermen på A2618 har fire tekstlinjer.

Telefonen er delvis stemmestyrt, slik at du kan få den til å ringe en bekjent ved å lese inn navnet på vedkommende. Telefonen vil også komme i kinesisk utgave med støtte for kinesiske SMS-meldinger og kinesiske navn i telefonboken.

Til toppen