Tre års fengsel for nett-gambling

Internett-gambling er ulovlig, og har en strafferamme på tre år. Det melder Aftenposten i dag.

Det norske justisdepartementet arbeider ikke med Internett-lovgivning som et eget, nytt lovområde. I følge ekspedisjonssjef Per-Arne Skogstad er ikke dette heller påkrevd. Han tolker nettbruk fra norske maskiner som underlagt eksisterende norske lover. Aftenposten nevner det statlige lotteriet i Liechtenstein som eksempel på fristed for spillesugne nordmenn, og får som svar at dette lotteriet er "useriøst", ettersom de ikke har "søkt tillatelse om å drive spill i Norge fra norske myndigheter."

Det er altså to forhold som gjør nett-gambling ulovlig. For det første, er lotteri-spill i Norge påkrevet en tillatelse fra myndighetene. For det andre, er det ulovlig å spille på lotterier som ikke har fått denne tillatelsen.

Selv om lotteriserveren ligger i Liechtenstein, eller i hvilket som helst annet land for den saks skyld, tolker altså justisdepartementet det slik: Straks en bruker i Norge laster ned utenlandske lotteri-sider på en datamaskin i Norge, foregår lotteriet i Norge. Velger man å gi fra seg kredittkortnummeret sitt for å gamble, begår man et lovbrudd.

;