Tre av fire IT-ansatte har ikke IT-utdannelse

I en omfattende undersøkelse om IT-arbeidsmarkedet i Danmark, er det kommet frem at bare én av fire IT-ansatte har en formell IT-utdannelse.

Arbeidstakere må ikke ha en formell IT-utdannelse for å få IT-jobb i et dansk firma. Dette skriver den danske nyhetstjenesten ComON, som refererer til en rapport utarbeidet av Arbejds-, Erhvervs-, IT- og Forsknings- og Undervisningsministeriet.

Rapporten, som er den første store kartlegging av IT-arbeidsmarkedet i Danmark, viser at 93.000 dansker er ansatt i en IT-stilling, mens kun 25.000 av disse (28 prosent) har en formell IT-utdannelse.

Videre skriver ComON at en IT-utdannelse heller ikke er noen garanti for å bli ansatt i en IT-stilling. Ifølge undersøkelsen jobber hele 19.000 IT-utdannede dansker i helt andre bransjer, i stillinger som ikke har noe med IT å gjøre.

Som i Norge, spår rapportens forfattere at det i de nærmeste årene vil være et økende behov for folk med lang og spesialisert IT-utdannelse.

Prosjektleder Fredrik Syversen i IKT-Norge er ikke overrsaket over disse resultatene, og regner med at det er ganske like forhold i Norge.

Til toppen