Tre blir nummer fire på 3G

Mobilselskapet 3 har andre oppgaver i år enn å bygge det fjerde 3G-nettet i Norge.

Mobilselskapet 3 har andre oppgaver i år enn å bygge det fjerde 3G-nettet i Norge.

Inntil nå har planene til mobilselskapet Tre (3) om å bygge 3G-nett i Norge blitt omtalt som det «tredje» 3G-nettet. Nå tyder mye på at det er på tide å døpe om Tre til «nummer fire» i Norge.

Nordisk Mobiltelefon er nemlig i gang med utbyggingen av sitt alternative 3G-nett, og melder at de har 50 master oppe i Norge. Testing med pilotkunder er i startfasen.

Tre derimot, har andre bekymringer.

– Vi er ikke i gang med byggingen ennå, bekrefter Tre-pressetalsmann Erik Hörnfeldt.

Akkurat hvor lange de vil vente med å starte utbyggingen kan han ikke si. Fra før av har det vært kjent at lanseringen ikke blir før nyttår. Nå tyder signaler fra selskapet på at byggestart heller ikke vil skje i 2005.

Selskapet hadde nemlig svært frie tøyler når det gjaldt pengebruk for å vinne seg en markedsposisjon. Men nå snøres pengesekken igjen. Eieren i Hongkong har gitt beskjed om at hele gruppen globalt skal være EBITDA-positiv i år.

Hvis dette er målestokken hvert land skal måles etter, vil det neppe bidra til at Tre i Sverige gjøre fremstøt i Norge i år. For å bygge telenettverk er dyrt, og investeringen må tjenes inn over lang tid.

Signaler fra selskapet tyder på at Storbritannia og Italia vil klare målet om positiv EBITDA, men at Sverige ikke vil gjøre det.

3 har i dag 8 millioner kunder og brente i fjor av 20 milliarder kroner.

Til toppen