BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tre finalister i IT-Fornebu

Statsbygg skal forhandle videre med de tre kapitalsterke norske søkerne. En stortingsmelding kommer i juni.

Eirik Rossen
31. mai 1999 - 22:13

Etter den opprinnelige planen skulle regjeringen 1. juni ha pekt ut den ene søkeren som skulle få oppdraget. Politiske signaler fra Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet har gjort det mulig for næringsminister Lars Sponheim å avvike fra dette pålegget. Den foreløpige løsningen er at de tre miljøene som alle kunne se var alene om å ha forutsetninger for å ta på seg oppgaven, skal gjennomføre forhandlinger med Statsbygg.

De tre er:

  • Fornebu Technoport (KLP Eiendom i samarbeid med Forskningsparken AS)
  • IT Fornebu AS (Norsk Investorforum med blant andre Fred Olsen)
  • Nettverk Fornebu AS (Orkla, Storebrand og ICA/Hakon)

I pressemeldingen fra Nærings- og handelsdepartementet heter det videre:

"Forslagene fra de tre tilbyderne vurderes som interessante. Samtidig er tilbudene såvidt forskjellige at det er vanskelig å foreta det endelige valget utelukkende med utgangspunkt i tilbydernes eget materiale og evalueringen av dette. Beslutningen om å forhandle videre med de tre tilbyderne er i samsvar med evalueringsgruppens anbefaling. Statsbygg vil gjennomføre forhandlingene med de tre tilbyderne. Regjeringen vil i juni legge fram en stortingsmelding der det orienteres nærmere om status i saken og hvilke selskaper Regjeringen vil forhandle videre med."

Som ventet går ikke oppdraget om å bygge Norges IT-senter til utlandet. Det skal bli interessant å se om Framtidsbyen Invest går videre til en av de tre finalistene i et siste forsøk på å realisere en visjon som de færreste kan avvise på annet grunnlag enn at de mangler penger.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.