BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tre-i-én-PC lanseres på CeBIT

Paceblade lanserer sin PaceBook på CeBIT, en kombinert skjerm-PC, bærbar og stasjonær - med Transmeta-prosessor.

11. mars 2002 - 15:02

PaceBook fra Paceblade har hittil vært presentert på messer i USA og Japan, men har ennå ikke kommet i salg. Den skal lanseres for alvor på CeBIT 2002 denne uka.


Maskinen er designet slik at den kan fungere som skjerm-PC - etter Microsoft-spesifikasjonen for Tablet PC - samt bærbar og stasjonær.

Nettbrettet Paceblade PaceBook. <i>Foto:  Paceblade</i>
Nettbrettet Paceblade PaceBook. Foto:  Paceblade

Harddisk på 20 eller 30 GB er bygget inn i skjermenheten, sammen med batteri og sentralenhet. Tastaturet kan koples fra skjermen, og kommuniserer trådløst mot hovedenheten. Da kan skjermen fortsatt stå i ulike vinkler på bordet, og også snus slik at den står på høykant.

Oppløsningen er 1024 ganger 768 punkter. Skjermen er av typen TFT, med diagonalmål 12,1 tommer. Minnet er 128 MB standard og kan økes til 640 MB.

Paceblade opplyser at prosessoren er en Transmeta Crusoe 5600 i 600 MHz, det ryktes at 5800-prosessoren også vil være tilgjengelig på CeBIT.

Som pekeredskap må du bruke lyspenn på den trykkfølsomme skjermen, eller ty til flatmusa som er nedfelt i tastaturet. Et skrollehjul i skjermen gjør det enklere å lese dokumenter.

De fysiske dimensjonene forholdsvis beskjedne: 1,8 kilogram og 247 ganger 330 ganger 29 millimeter.

Av øvrige innebygget utstyr nevnes mikrofon, spor til PC-kort, innebygget 10/100 megabit Ethernet, innebygger V.90-modem, og utganger til USB, Firewire, IR og ekstern skjerm. Det er ikke opplyst om CD-drev eller annet tilleggsutstyr, utenom et kamera til montering på skjermen, som skal komme i april.

Paceblade sier de arbeider for å tilpasse maskinen til spesielle grupper, særlig forretningsfolk, leger og grupper i utdanningssektoren. Salgsargumenter overfor forretningsfolk er blant annet det hensiktsmessige i å ha en maskin som kan legges flatt på møtebordet på samme måte som andre dokumenter. Overfor utdanningssektoren pekes det på at lærebøker kan lastes rett inn i maskinen, og at man kan gjøre notater rett på skjermen. Det ledige sporet for PC-kort er åpenbart tenkt å huse kort for trådløst Ethernet, med mindre man overraskes på CeBIT med innebygget 802.11b.

Det er ikke opplyst om pris.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.