BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tre milliardkontrakter på tre dager

I går la Ericsson fram et knallresultat med en økning på 44 prosent før skatt for første halvår. Like etter resultatfremleggelsen inngikk selskapet sin tredje milliardkontrakt på like mange dager.

Øystein Kvistad
25. juli 1997 - 12:48

Alt lykkes for Ericsson denne sommeren. digi har regnet ut at det svenske telekomselskapet bare i juli har inngått ti større eksportkontrakter verdt over 8,4 milliarder norske kroner.

I tillegg kom Ericsson i juli til enighet med verdens to største kontraktører på elektronikkproduksjon, SCI Systems og Solectron Corp, om vilkårene for salget av Ericssons kretskortproduksjon i Norrköping til de to selskapene.

De tre største kontraktene har Ericsson inngått den siste uken. Tirsdag ble det undertegnet kontrakter med de to brasilianske teleselskapene Telecomunicacoes do Parana SA (Telepar) og Companhia Riograndense de Telecomunicacoes (CRT) verdt henholdsvis 1,23 milliarder og 1,1 milliarder norske kroner.

Og etter at Ericsson i går overrasket stockholmbørsen med et knallsterkt halvårsresultat, kom den tredje milliardkontrakten rullende inn. Det er amerikanske BellSouth Mobility Inc. som har inngått en intensjonsavtale med Ericsson om å kjøpe infrastruktur til sitt D-AMPS 1900-system i Alabama, Florida, Georgia, Louisiana og Mississippi til en samlet verdi av 200 millioner dollar, eller vel halvannen milliard kroner.

Ericsson skal levere og installere seks svitsjer og mer enn 500 RBS 884 makrobasestasjoner i BellSouths mobilnett i de fem statene.

Den svenske kommunikasjonsgiganten la i går fram et overskudd for første halvår på 6,1 milliarder svenske kroner - over én milliard bedre enn markedet hadde ventet. Aksjekursen steg raskt med ti prosent og stabiliserte seg på 361 svenske kroner.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.