Tre nett-læreaktører slår seg sammen

Elæring-selskapene Edvantage Group, Boxer og Kognita fusjonerer og satser på børsnotering om få år.

Nettlæring/e-læring er en av bransjene som ble spådd til himmels under dotcom-årene. Siden har bransjen haltet videre og aldri tatt av, kanskje blant annet fordi det eksisterte for mange små aktører i den norske bransjen.

Nå slår store deler av den norske bransjen seg sammen.

E-learningselskapet Edvantage Group fusjonerer med Boxer og Kognita. Totalt omsatte selskapene for cirka 50 millioner kroner i 2005 og hadde et lite overskudd.

- Samtlige av de tre selskapene fikk sorte tall for første gang i 2005, sier Thomas Berglund, administrerende direktør i Edvantage Group til Finansavisen.

Gartner og IDC spår en årlig markedsvekst på 25-30 prosent fremover, men hittill har det vært lite penger å hente i denne bransjen. Markedet har vært preget av mange små aktører som har konkurrert intenst. De store aktørene har ikke kommet på banen ennå.

- Derfor forventer vi at det vil skje en konsolidering, noe også vi nå har startet, sier Berglund til Finansavisen.

Edvantage Group har blitt finansiert av ventureselskapene Northzone og Alliance Venture, mens Reiatan-gruppen har stått bak Kognita og Boxer.

- Med denne fusjonen bringer vi Edvantage group et steg nærmere vårt mål, som er å ta Edvantage group på børs innen 3 - 5 år. Innen den tid skal selskapet ha en omsetning på over 150 millioner kroner, sier Jan-Erik Hæreid i Alliance Venture i en pressemelding.

Det nye selskapet vil ha hovedkontor i Norge og salgs- og support kontorer i Sverige, Danmark, Norge, UK og Benelux. På kundelisten har selskapet store selskaper som Ericsson, Hydro, Siemens og Aker Kværner.

Til toppen