Tre nye Athlon-brikker

Mandag lanserte AMD som ventet sine tre nye Athlon-oppgraderinger for arbeidsstasjons- og servermarkedet. California-selskapet sparket i gang uka med å slippe løs brikkesettene MP 1500, MP 1600 og MP 1800.

Det handler ikke ene og alene om ende mer tyning av klokkefrekvenser når AMD nå slipper løs Athlon-oppgraderingene på massene, men om en generell ytelsesforbedring. Men for de som er opptatt av sånt, modellene MP 1500+, MP 1600+ og MP 1800+ kjører på klokkehastigheter på henholdsvis 1,3GHz, 1,4GHz og 1,53GHz. Ifølge AMD skal brikkene, som også er kjent som XP-serien, ytelsesmessig overgå i utgangspunktet raskere klokkede Pentium 4- eller Xeon-brikker fra Intel Corporation, skriver CNET News.com.


Detter er også årsaken til at de nye AMD Athlon XP-prosessorene ikke så høyt flagger hastighetangivelse basert på klokkefrekvens, men heller ytelse i forhold til Intels Pentium 4-prosessorer. Nå spørs det jo naturligvis på hvilke måter tester gjennomføres på når en skal finne ut hvilke prosessorer som de facto yter mest, men uten å bli beskyldt for å ta parti med AMD kan vi våge den påstand at det stort sett viser seg at AMDs prosessorer som regel gir et bedre pris- /ytelsesforhold enn Intels prosessorer

Ifølge norske PC World, som faktisk allerede har foretatt de første testene av XP, blir REC (som vanlig) den første PC-produsenten her hjemme som vil tilby Athlon XP-baserte PC-er.

Athlon XP kjører på Palomino-kjernen og er designet med 0,18 mikrometers produksjonsteknologi. Neste år vil også AMD gå over til produksjon med 0,13 mikrometers-teknologi, et brikkeprosjekt som foreløpig går under kodenavnet Thoroughbread.

Det skjer forøvrig mer for AMD denne uken enn dagens prosessorlansering. Selskapet skal også presentere sitt økonomiske resultat for tredje kvartal, og ifølge analytikere FirstCall har snakket med i, ventes AMD å presentere et underskudd på 28 cents per aksje etter et salg på 778,6 millioner dollar i perioden. Resultatet ventes å peke bratt nedover fra andre kvartal, da AMD rapporterte om et overskudd på fem cents per aksje etter å ha solgt for 985 millioner dollar.

AMD har selv uttalt at de venter et svakere kvartal som følge av fallende priser - et ubarmhjertig resultat av den pågående priskrigen med erkerivalen Intel - samt tregere flash-minne-salg.

Til toppen