BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tre nye IT-toppnoteringer

Heller ikke idag klarte dårlige amerikanske nyheter å rokke ved optimismen rundt IT-aksjene på Oslo Børs. Ny toppnotering for Opticom, Ask og Context Vision, trakk IT-indeksen mot nye høyder.

Eirik Flaa
11. sep. 1997 - 22:05

Klokken 1430 i dag kom det nyheter fra USA om at arbeidsledigheten har gått ned, noe som for de finansielle markedene er dårlige nyheter. Dette sendte totalindeksen kraftig nedover, men nok en dag viste det seg at IT-aksjene ikke er som andre aksjer. Mens totalindeksen endte fem punkter ned i løpet av dagen, steg IT-indeksen med 5 punkter til ny toppnotering 1210,06.

Best ut torsdag kom ASK som steg med nesten 7,5 prosent, som resulterte i ny toppnotering på NOK 175. Toppnotering ble det også for Opticom og Context Vision, som endte på henholdsvis NOK 186 og NOK 75. Forundelig nok tilsvarer dette en oppgang på nøyaktig 5,71 prosent for begge selskapene.

- Oppgangen i Context Vision er den mest spennende. Teknologien dette selskapet har er svært lovende, og selskapet har et stort potensial med sin programvare for bearbeiding og forbedring av digitale bilder. Dessuten tjener selskapet allerede penger, sier en analytiker til digi.no etter børsavslutningen torsdag.

Den store taperen i dag ble Visma som falt med drøyt 5,5 prosent etter at selskapet i morges meldte om at de har intensjoner om å fusjonere med Micro 80. At dette skulle føre til en nedgang, virker merkelig, men flere aktører i markedet mener at det sannsynligvis var tatt høyde for denne nyheten i forkant. Administrerende direktør i Visma avviser imidlertid overfor digi.no at noe slikt kan ha skjedd.

Nedgang ble det også for Agresso, som falt med 5,1 prosent til ny sluttkurs 19 kroner. Denne nedgangen er mer forståelig ifølge analytikeren digi.no snakket med.

- Dette er et utslag av den økte konsentrasjonen i ADB-markedet, (markedet for administrativ databehandlings programvare. red.anm.) som fusjonen mellom Visma og Micro 80 vil medføre, sier analytikeren.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.