Tre nye mobiltelefoner fra Siemens

Som ventet viste Siemens fram en rekke nye mobiltelefonprodukter i en tjuvstart på CeBIT-messen.

Som ventet viste Siemens fram en rekke nye mobiltelefonprodukter i en tjuvstart på CeBIT-messen.

Siemens holdt i formiddag en pressekonferanse under CeBIT 2004-messen i Hannover. Der presenterte selskapet blant annet tre nye mobiltelefonmodeller, samt et såkalt Bike-o-Meter.

To av mobiltelefonene, M65 og S65, har digi.no allerede vist bilder av. Nå er langt flere detaljer om telefonene blitt offentliggjort.

M65 presenteres som en multimediemobil for utendørsbruk. Den skal være godt beskyttet mot støv, vannsprut og støt, og under dagens pressekonferanse demonstrerte en representant for Siemens dette ved å slippe telefonen i gulvet fra skulderhøyde. Skallet er laget av metall med gummidetaljer som spesielt skal beskytte linsen til det innebygde kameraet.

Blant tilleggsutstyret til denne telefonen er en enhet som kalles Bike-o-Meter. Dette er i praksis avansert sykkelspeedometer. Det kan vise informasjon om blant hvor langt brukeren har syklet, samt maksimal- og gjennomsnittshastighet. Men det tilbyr også ruteplanleggingsfunksjonalitet med bruk av kart som kan deles med andre brukere. Bike-o-Meter skal like robust som M65. Den gjør det også mulig å feste mobiltelefonen til sykkelen.

S65 skiller seg fra mengden med et 1,3 megapiksels kamera, og karakteriseres av Siemens som en luksusmodell. Dette støtter også videoopptak i MPEG-4-formatet (15 fps, 176x144). Opptakene lagres på et 32 MB MultiMediaCard (MMC) som kan skiftes ut. Telefonen skal være godt utstyrt med bedriftsrelaterte programvareløsninger.

Skjermen er på 132 x 176 piksler og støtter drøyt 65.000 farger.

C65 er mer en mobil for massemarkedet. Selskapet har lagt vekt på at den skal være enkel å bruke, samtidig som designet er kompakt. Den har selvfølgelig innebygd kamera og støtter funksjonalitet som Java, GPRS og WAP. Standby-tiden er på inntil 410 timer, mens taletiden er på inntil 300 minutter.

S65 skal komme på markedet i tredje kvartal, de andre produktene i løpet av andre kvartal av 2004.

Til toppen